Sensommarbarock

En härlig sensommarkonsert med fokus på barock, kl 10.

31 Aug

S:t Nikolai kyrka, Halmstad

10.00-10.45

En härlig sensommarkonsert med fokus på barock

Hanna Kappelin är utbildad från Det Konglige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn. 2014 och 2016 sjöng hon den kvinnliga huvudrollen i Bo Holtens opera Gesualdo-Shadows.  Som solist har hon arbetat med bla Concerto Copenhagen, Trinitatis Barockensemble, Københavns Drengekor, Aarhus Bachselskab med flera. 

Irene Spanger har solistexamen som traversflöjtist från Tilburgkonservatoriet i Holland. Hon konserterar, trakterandes historiska flöjter, med Trinitatis Barockensemble, Originalerne, Co:Cura Barocktrio och Concerto Copenhagen. De har tillsammans spelat in flöjtkonserterna av J.A. Hasseoch J.A. Scheibe. 

Kjeld Lybecker Steffensen är utbildad på cello på Det Konglige Danske Musikkonservatorium och studerade senare barockcello i London hos David Watkin. Sedan han återvänt till Danmark, är han knuten till Trinitatis barockensemble och Enghave Barock och har även gett konserter med Ensemble Zimmermann och DR. 

Søren Christian Vestergaard debuterade 1995 efter studier i Esbjerg, Hamburg, Wien och solistklassen på Det Konglige Danske Musikkonservatorium för professor Hans Fagius. Senare studerade han i Paris och senast hos Sietze de Vries i Holland, i improvisation. Nu är han organist i Trinitatis kirke i Köpenhamn och mottog 2021 Frobeniusfondens pris. 

Samarrangemang: S:t Nikolais Lördagsmusik

Fri entré.

Med reservation för ändringar.