Om Halland Opera & Vocal Festival

Halland Opera and Vocal Festival 10 år.

Ny musik, opera och musikdrama

Sommaren 2014 genomfördes Halmstad Opera & Vocal Festival, den första festivalen i sitt slag i Halland. Succén var ett faktum. Sedan växte vi till Halland Opera & Vocal Festival och 2016 gick evenemanget av stapeln i underbara Laholm.

Vi kommer att fortsätta att anordna Halland Opera & Vocal Festival som en återkommande biennal. Vår tanke är att presentera en festival som dels utgör ett nytt, spännande inslag i det halländska kulturutbudet och dels utgör en uppstickare bland övriga operafestivaler genom en större bredd och fler aspekter av konstnärliga röstuttryck. Opera är både historiska verk, ett internationellt kulturarv och en högst aktuell, levande konstform med många olika infallsvinklar. Därför låter vi klassisk sång, andra stilar och vokala experiment samsas i ett program med stor variation – från bortglömd och bearbetad repertoar till nyskrivna verk med nationellt och internationellt verksamma artister. Vi presenterar nya produktioner, ny musik och nya kombinationer. Den gemensamma nämnaren är den mänskliga rösten och dess fascinerande möjligheter.

10-års jubileum

Under 2024 kommer festivalen tillbaka och under tre dagar 30/8 till 1/9 får vi uppleva konserter under temat Shadows and Echoes.

Festivalen är ett samarbetsprojekt mellan Musik Hallandia och kommunerna i Halmstad och Laholm.