Pretalk Felicita Brusoni

Röstrecital med Felicita Brusoni kl 17.

01 Sep

Laholm

17.00-17.30

Den elektrifierade sångaren

I denna föreläsningskonsert träffar vi doktoranden Felicita Brusoni, som forskar på röstens konstnärliga uttryck med en innovativ approach.

I dagens konst är det elektroniska och det digitala ständigt närvarande, från opera i filmform till högteknologiska konsertupplevelser. Hur kan det gå det till att förlänga och utvidga rösten med hjälp av en dator som bearbetar fonationen elektroniskt? Electric Voice Toolbox är en samling semi-improviserade experimentella etyder för röst och liveelektronik, var och en utformad som ett mjukvaruverktyg baserat på en enda, specifik idé med koppling till en handfull vokaltekniker. Huvudtanken bakom denna lecture-recital, förutom framförandet av ett stycke som skapats av Andrea Agostini och Felicita Brusoni, är att resonera kring ett bredare koncept: På vilket sätt kan teknologin hjälpa till att utöka den mänskliga rösten?

Föreläsningen är på engelska.

 

Bakgrund Felicita Brusoni

Felicita (Sarzana, 1986) började göra konstiga ljud med rösten redan från början av sitt liv: hennes bebisjoller var redan vansinnigt virtuos. Efter en förstklassig masterexamen i vokal kammarmusik (2017) började hon lära sig alla kusliga sångtekniker hon kunde och började samarbeta med nu levande tonsättare. Under de senaste åren har hon haft förmånen att lägga till ett pågående doktorandprojekt i musik vid Lunds universitet till sitt konstnärskap.

Hon hade äran att uruppföra operor och flera stycken skrivna för hennes röst. 2012 grundade hon Helmut Duo tillsammans med pianisten Matteo Bogazzi. Hon deltog i kända festivaler som Biennale di Venezia, Darmstädter Ferienkurse, Festival Aperto Reggio Emilia, John Cage Orgel Foundation, Ravenna Festival, Stockhausen-Konzerte und -Kurse Kürten.

Trots att hon älskar Medelhavet bor hon i blåsiga och kyliga Malmö.

Fri entré

Med reservation för ändringar.