Academy

Workshops

Är du sångelev på någon kulturskola i Halland? Eller går du på något estetiskt program i Halland?

Kanske funderar du på att studera vidare som klassisk sångare och passa på att sjunga och få feedback av Musikhögskolan i Malmös sångpedagoger?

Elever med inriktning klassisk sång inbjuds att möta lärare och studenter från Musikhögskolan i Malmö under Halland Opera & Vocal Festival: Academy 2022 i Halmstad, Kulturhuset Najaden.

Är du nyfiken på hur det är att studera vidare som klassisk sångare? Vill du sjunga och få feedback från Musikhögskolans lärare? Eftermiddagarna och kvällarna måndag-tisdag 16-17 maj öppnar vi dörrarna till workshops, masterclasses och konsert för unga som vill lyssna och kanske även ta ton.

Anmäl dig redan nu!

Inbjudan riktar sig till gymnasieelever vid kulturskolor och estetiska gymnasier i Halland och deltagandet är kostnadsfritt. Begränsat antal platser, intresseanmälan görs senast 14 april via detta formulär:

https://forms.gle/YQZNoyb7MyobJxxV8

Halland Opera & Vocal Festival Academy 2022 genomförs av Musik Hallandia i samarbete med Halmstads kommun, Laholms kommun, Kulturskolan i Halmstad och Musikhögskolan i Malmö.

Program workshop-dagarna

Måndag 16 maj

  • Regiworkshop med sångklassen från Musikhögskolan i Malmö och Peter Bäckström
  • Öppen masterclass

Tisdag 17 maj

  • Regiworkshop med sångklassen från Musikhögskolan i Malmö och Peter Bäckström
  • Minilektioner för halländska sångelever med Britta Johansson och Maria Streijffert
  • Konsert med sångklassen på Halmstads slott i samarbete med Halmstad kammarmusikförening