Academy

Halland Opera and Vocal Festival.

Academy är en del av festivalen där vi tydligt arbetar med ett unga-perspektiv. Det sker i form av olika projekt samt med olika samarbetsparter.

 

Så här såg programmet ut 2022. Håll utkik här och i våra sociala medier för information om 2024 års program.

Workshops

Är du sångelev på någon kulturskola i Halland? Eller går du på något estetiskt program i Halland?

Kanske funderar du på att studera vidare som klassisk sångare och passa på att sjunga och få feedback av Musikhögskolan i Malmös sångpedagoger?

Elever med inriktning klassisk sång inbjuds att möta lärare och studenter från Musikhögskolan i Malmö under Halland Opera & Vocal Festival: Academy 2022 i Halmstad, Kulturhuset Najaden.

Är du nyfiken på hur det är att studera vidare som klassisk sångare? Vill du sjunga och få feedback från Musikhögskolans lärare? Eftermiddagarna och kvällarna måndag-tisdag 16-17 maj öppnar vi dörrarna till workshops, masterclasses och konsert för unga som vill lyssna och kanske även ta ton.

Inbjudan riktar sig till gymnasieelever vid kulturskolor och estetiska gymnasier i Halland och deltagandet är kostnadsfritt.

Halland Opera & Vocal Festival Academy 2022 genomförs av Musik Hallandia i samarbete med Halmstads kommun, Laholms kommun, Kulturskolan i Halmstad och Musikhögskolan i Malmö.

Program workshop-dagarna

Måndag 16 maj

  • Regiworkshop med sångklassen från Musikhögskolan i Malmö och Peter Bäckström
  • Öppen masterclass

Tisdag 17 maj

  • Regiworkshop med sångklassen från Musikhögskolan i Malmö och Peter Bäckström
  • Minilektioner för halländska sångelever med Britta Johansson och Maria Streijffert
  • Konsert med sångklassen på Halmstads slott i samarbete med Halmstad kammarmusikförening