Drömmar och handling

Invigningskonsert med Malin Christensson och Magnus Gilljam

16 Jun

Laholms Teater

Klockan 19.00

Invigningskonsert

I sångens värld är drömmar och även förhoppningar centrala i många dikter och verk. Ibland väcks någon ur en dröm för att ta sig ut i sommarnatten, ibland är det någon som inte kan sova på grund av näktergalens sång och ibland är det i drömmen man möter sin älskade.
Drömmar kan ju också leda till handlingar, man drömmer om ett bättre liv, eller att något spännande ska hända…

Duon har valt sånger och pianomusik av kompositörer som Wilhelm Petersson-Berger, Ture Rangström, Tommie Haglund/Per Gessle, Richard Strauss, Benny Andersson med flera och hoppas att ni kan drömma er bort, förföras samt inspireras av musiken.

18:40 Tal från teaterscenen av representanter från Halmstad kommun och Laholms kommun samt Region Halland

18:50 Tal och invigning från scenen på Laholms Teater – Landshövding Brittis Benzler

19:00 Invigningskonsert – Malin Christensson och Magnus Gilljam

Malin Christensson

Malin Christensson växte upp i Vessigebro, Halland och utbildade sig vid Royal College of Music i London. Direkt efter examen sjöng Malin Papagena (Trollflöjten) på Theater an der Wien under Daniel Harding. Hon har därefter haft en internationell karriär och sjungit bland annat Susanna (Figaros bröllop) i Aix-en-Provence, Santiago de Chile, Los Angeles Philharmonic under Gustavo Dudamel; Barbarina (Figaro) vid Salzburg festivalen; Zerlina (Don Giovanni) för Houston Grand Opera samt Miss Wordsworth (Albert Herring) för Glyndebourne Festival Opera.

Magnus Gilljam är född och uppvuxen i Halmstad. Efter pianostudier på Musikhögskolan i Göteborg fortsatte han specialisera sig som pianist i vokalrepertoar vid Guildhall School of Music and Drama i London. Han hade sedan London som bas under två decennier och verkade där och internationellt som frilanspianist och kapellmästare. Med en genrebredd som spänner sig från opera och romans till pop och musikal är Magnus en eftertraktad samarbetspartner och coach. Han är sedan ett år tillbaka bosatt i Sverige igen och anställd på Malmö Opera som repetitör.