Sverigepremiär för Grammy-nominerad rockoperafilm

Under Halland Opera & Vocal Festival visas den Grammy-nominerade operafilmen Black Lodge på biograferna i Halmstad och Laholm. Huvudrollen görs av den spektakuläre amerikansk-kazakiske tenoren Timur Bekbosunov och för produktionen står renommerade Beth Morrison Projects i samarbete med Thurston More från Sonic Youth.

Black Lodge bygger på den surrealistiske författaren William S. Burroughs (Den nakna lunchen) komplicerade mytologier och använder dans, industrirock, klassisk stråkkvartett och opera för att ta publiken genom ett psykologiskt utrymningsrum som liknar något från David Lynchs värld.

– Att kunna visa en internationellt banbrytande film för den halländska publiken känns verkligen fantastiskt, säger Hedvig Jalhed, konstnärliga ledare för Halland Opera & Vocal Festival. Vi hoppas att kontrasten mellan den mättade stämningen i filmen och den luftiga sommarkvällen skapar starka upplevelser.

Black Lodge – en värld från andra sidan

I det mardrömslika Bardo, en plats mellan död och återfödelse, möter en plågad författare demoner som han skapat själv. Tvingad att konfrontera det mörkaste ögonblicket i sitt liv gräver han efter fragmenterade och förträngda minnen för att finna en väg ut. En kvinna står i centrum för författarens alla möten i livet efter detta. Hon är föremål för hans livs största misstag och materialiserar sig överallt i denna värld på andra sidan. Författaren kan inte frigöra några tankar om sitt liv från henne.

Filmen har vunnit Music Theatre Now Competition 2023, och är nominerad till en GRAMMY® i kategorin bästa operainspelning.

Här kan du se en trailer från Youtube:

Plats och datum

30 augusti kl 21.00 på Röda Kvarn i Halmstad

1 september kl 18.00 på Bio Maxim i Laholm

Biljetter: https://www.nortic.se/ticket/event/56097