Biljetterna är släppta

Malin Christensson

Välkommen till Halland Opera & Vocal Festival 16-19 juni

Spännande möten både ute och inne

Som vanligt är programmet både brett och spetsigt och innehåller allt från utomhuskonsert vid Hotel Mårtenson till en opera om Charles Manson. Och för familjerna blir det familjeföreställningar på fredag och lördag med Teater InSite i kojor i Stadsparken i Laholm och vid Hallandsgården i Halmstad.

Academy – utbildning och konsert

Under rubriken Academy ger lärare från Musikhögskolan i Malmö lektioner för gymnasieelever och kulturskolor i Halland under två dagar, 16-17 maj. Sångstudenterna från Malmö får en regiworkshop med Peter Bäckström. Deras arbete avslutas med en konsert på Halmstad Slott 17/5 kl 19.30.

Smygstart i Halmstad

Själva festivalen smygstartar redan på måndag 13/6 då den amerikanska ensemblen String Theory Harp och Studio Gathenhielm börjar bygga utomhusscenen vid Hotell Mårtenson i Halmstad. Föreställningen heter Frozen Waterfall och ges på torsdag 16/6.

Kvällskonserter med spännande toner

Invigningskonserten ”Drömmar och handling” ges på Laholms Teater 16/6 kl 19. På scenen ser vi Malin Christensson och Magnus Gilljam.

Fredagens kvällskonsert ges i Festsalen på Halmstad Teater: Metamorphosen – ett suggestivt musikdramatiskt verk med Sew Flunk Fury Wit.

Lördagskonserten Nobody, ges på Najaden i Halmstad. Det är en opera om Charles Manson som baseras på hans egna texter.

Söndagskvällen avslutas med konserten DrömDöden med NordicOpera och Den Ny Opera i Danmark – ett nyskrivet allkonstverk om stormande maktbegär och gränsöverskridande förvandlingar med Drottning Margareta I i centrum.

Biljettsläpp

Biljetterna släpptes fredag 29/4 och det kompletta programmet och presentation av alla artister och konserter finns på festivalens webbsida.

Samarbete

Halland Opera & Vocal Festival är ett samarbete mellan Musik Hallandia/Region Halland och kommunerna i Laholm och Halmstad.