Academy Week

Academy Week

Vi utökar festivalen med Academy Week

I samband med Halland Opera & Vocal Festival 2018 utökar vi vårt koncept med en veckas workshop i Laholm. Workshopen riktar sig till dem som studerar på högskolenivå och är verksamma inom det musikdramatiska fältet.

The Art Song Workshop, 7,5 hp

Högskolekurs för sångare och tonsättare

Vill du fördjupa dig i romanskonsten i sommar? I samband med Halland Opera & Vocal Festival ges nu möjlighet för sångare och tonsättare att utforska musiklyrik i kammarformat (s.k. Lieder, art songs etc.) genom både befintlig repertoar och eget skapande. Förhållandet mellan text och ton står i centrum och stor vikt läggs vid såväl samtida verk som repertoar av underrepresenterade grupper i musikhistorien. Undervisar gör pianisten och instuderingsläraren Conny Antonov och tonsättaren Hans Gefors. De verk som skrivs under kursen uppförs tillsammans med instuderad repertoar av kursdeltagarna i en offentlig konsertredovisning på Halland Opera & Vocal Festival. Kursen anordnas i Laholm 2–7 juli 2018 i samarbete med Musikhögskolan i Malmö, Lunds universitet, och FST 100 år.

The Art Song Workshop är en högskolekurs på 7,5 hp. Kursen är avgiftsfri för dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Kost och logi bekostas av kursdeltagarna själva.

Kursen har öppnat för anmälan igen: 21 maj – 27 maj

Läs mer om förkunskapskrav och Sen anmälan : https://www.lu.se/lubas/i-uoh-lu-MUHB45/S2221

 

Hans Gefors, tonsättare. Foto: Per-Erik Adamsson
Conny Antonov, pianist.

Rabatterbjudande på Laholms Vandrarhem för kursdeltagare

Kursdeltagare på The Art Song Workshop har möjlighet att boka rum på Laholms Vandrarhem med 50 kr rabatt per rum. Rabatten gäller vid bokning fram till 1 juni och endast via telefon eller e-post. Tillresande kursdeltagare rekommenderas att boka boende i god tid, då risk för fullbokning finns under högsäsong.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Instagram